Blog

Érvek a gabonatároló építése mellett

A mezőgazdaságban fontos faktor a versenyképesség megőrzése, hiszen nem elég költséghatékonyan termelni a mezőgazdasági terményeket, el is kell tudni adni. Attól függetlenül, hogy emberi fogyasztásra, feldolgozásra, vagy állatoknak takarmányként kerül eladásra a termény, hosszú útja van, mire eljut a végső fogyasztóhoz. Ezen idő alatt nem egyszer gondoskodni kell annak tárolásáról, ami nem egyszerű feladat, hiszen biztosízani kell, hogy nagy mennyiségben, az időjárás körülményeitől védve, megfelelő szellőzés, hőmérséklet és páratartalom mellett legyen raktározva.

Míg vannak erre szakosodott cégek, akik lehetőséget biztosítanak a termények tárolására, addig nem kevés pénzt is elkérhetnek ezen szolgáltatásért. Arról nem is beszélve, hogy a tároláshoz egyes kritériumoknak is eleget kell tennie a terménynek, mint például a nedvességtartalomnak. Ezt elkerülendő, érdemes befektetni egy könnyűszerkezetes gabonatároló építésére, hiszen nemcsak a tárolási költségeknek inthetünk így búcsút, de logisztikailag is egyszerűbb dolgunk lesz, hogy már csak az értékesítés során kell elszállítanunk a vásárlóhoz.

A gabonatároló felépítése gyors és egyszerű megoldás, mely acélszerkezetének köszönhetően alacsony tűzveszélyességi fokozattal rendelkezik, ezen kívül könnyen alakítható a megrendelő elképzelései, igényei alapján. Cégünk segít elindulni azoknak is, akik nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Több éves szakmai tapasztalat birtokában pontosan tudjuk, mire érdemes odafigyelni nem csak a kivitelezés, de már a tervezés folyamata során is.

Az első lépések

Ha az igény megfogalmazódott a gabonatároló megépítésére, érdemes körül járni azt a kérdéskört, hogy mekkora méretűre lesz szükségünk, és milyen tulajdonságokkal rendelkezzen a megépítendő csarnok. Így például lehetőség van hőszigetelt csarnok megépítésére is, amennyiben fontos szempont, hogy milyen hőmérséklet uralkodik a csarnok belsejében, de ennél a fázisnál meghatározandó tulajdonság lesz a belmagasság, és a csarnok felosztása is, ahogy a kapu mérete és elhelyezése is.

Az „álomcsarnok” tervezgetése azonban csak az első mozzanat, ugyanis számtalan olyan befolyásoló tényező adódhat, mely miatt módosítanunk kell kialakított képünkön. Azonban amint kezünkben a tervrajz, melyet a megfelelő építész tervező készített a jogszabályi és szakmai követelmények mentén, kezdődhet a kivitelezés fázisa.

Cégünk kizárólag minőségi alapanyagokkal dolgozva, gyorsan és precízen dolgozik, így minket választva garantáltan rövid időn belül élvezheti a megépített gabonatároló csarnok előnyeit, melyet üres állapotában agrár gépek tárolására is használhat, maximalizálva ezzel kihasználtságát.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük